Qui som Imprimeix Correu electrònic
Índex d'article
Qui som
Pàgina 2
Totes les pàgines

Local moviment, sempre amb activitat

Qui som

El MCMP és un Moviment de la diòcesi de Barcelona que té com a finalitat donar suport pedagògic, humà i espiritual als educadors per tal que el missatge evangèlic arribi al món escolar.

D’on venim

      L’inici del  Moviment  Cristià de Mestres i Professors es remunta  al curs 1977/1978.  Un grup de mestres va conèixer l’interès del Cardenal Jubany pels mestres cristians i  l’educació. En resposta al seu desig es va convocar una Trobada oberta a tots aquells educadors cristians. La presència d’un bon nombre d’educadors va ser prou significativa com per a plantejar el trobar-se periòdicament. 

La dinàmica de les Trobades que s’anaven realitzant, va portar a constituir el Moviment Cristià de Mestres i Professors.   

A partir del 1992, amb l’arribada de la Reforma educativa a les escoles, el Moviment s’amplia  amb la incorporació dels professors de Secundària.   

Des dels inicis s’han mantingut contactes amb altres grups dedicats a l‘educació perquè considerem que la nostra presència eclesial s’ha de fer des de la comunió.


El que volem

 • Conscienciar els educadors de la seva condició de cristians.

 • Facilitar la formació humana, espiritual i professional dels seus membres.

 • Promoure que els mestres i professors cristians donin un testimoni coherent en l’àmbit de la seva activitat socio-professional.

 • Ajudar els professionals de l’ensenyament a trobar camins per a desvetllar en els seus alumnes la descoberta de Déu a través de la matèria que imparteixen.

Com ho fem

Volem que el moviment sigui un espai d’intercanvi entre educadors.
Organitzem trobades de caire convivencial i cultural que facilitin la interrelació entre els mestres i professors. Unes tenen un caràcter d’intercanvi amb altres Moviments de la diòcesi de Barcelona, d’altres són internes del Moviment i d’altres tenen un caire més lúdic i s’ofereixen a totes les persones interessades en la pròpia trobada. 

Les activitats del Moviment s’agrupen en quatre blocs: 

 • Viure la fe: Són espais per a aprofundir algun aspecte que reforci la vivència cristiana. A més de les eucaristies d’inici i final de curs i del recés d’Advent, a vegades es fan altres trobades amb aquest caire.

 • Cursos: Oferim diferents cursos de formació humano-pedagògica que són reconeguts per la Generalitat de Catalunya.

 • Fòrums: Temps de trobada entre educadors cristians. Hi ha diferents grups creats on es reflexiona sobre textos escrits sobre temàtica educativa

 • Butlletí: Mensualment editem un butlletí que recull les activitats realitzades al llarg del mes així com diferents escrits per ajudar a la reflexió sobre la tasca d’educar.

El que tu pots fer

 • Conèixer-nos posant-te en contacte amb nosaltres (personalment, per telèfon o per e-mail)

  • Ajudar-nos en la nostra tasca: 

- com a voluntari

- amb la teva aportació econòmica al número de compte
                  2100 - 0788 - 66 - 0100425491

- amb la realització d’articles pel butlletí.